Hirdetés

Mivel játssz egy hibrid laptopon?



|

Mutatunk pár kiváló játékot, amik a gyengébb gépeken is remek szórakozást jelentenek.

Hirdetés

A Windows 8.1-et futtató hibrid laptopok nem terjedtek el olyan mértékben, mint azt a Microsoft és a partnerei remélték, de azért szép számban vannak jelen a boltokban és az otthoni íróasztalokon. Legyen szó egy Lenovo Yoga 2 11-ről vagy éppen egy Acer Switch 10-ről, ezekben az olcsó eszközökben közös, hogy nem az Intel Core i processzorai dolgoznak bennük külön grafikus vezérléssel, hanem valamilyen Celerom, Penitum vagy Atom lapka, ráadásul csak beépített grafikával. 

Hirdetés

Természetesen ezeknél az olcsó gépeknél még nem igazán szabad nagy elvárásokat támasztani (például az akku és a teljesítmény terén), de azért jó, ha néhány játékot képesek futtatni. Mutatunk néhányat, amelyek az ilyen, erőforrásokban korlátozottabb hibrid gépeken is elfutnak, ugyanakkor remek időtöltést jelentenek az unalmas órákban. A beállításoknál általában be kell érnünk a közepes vagy alacsony szinttel. Természetesen a lista könnyen bővíthető, főleg, mivel a régi klasszikusok mellett vannak modernebb címek is, mondjuk a Steamen - a Painkiller például egy örök kedvenc marad a legtöbb gamer számára, és ezúttal is ajánlható. 

 

Gray Matter

A point-and-click stílusú kalandjáték a maga kategóriájában nagy hírnévnek örvend, ráadásul attól a Jane Jensentől származik, akit a Gabriel Knight PC-s sorozatról is ismerünk. A Gray Matterben nincs hiány a fejtörőkből, még akkor sem, ha a stílus kissé idejétmúlt. De mondhatjuk retrónak is. 

 

Gabriel Knight: Sins of the Fathers- 20th Anniversary Edition

Ami a Gabriel Knightot illeti, a Gabriel Knight: Sins of the Fathers huszadik évfordulós kiadása teljesen új grafikát húzott az eredeti, 1994-es játékra. A trilógia első tagja olyan jól sikerült, hogy 20 évvel a megjelenése után is kellően izgalmas detektívélményt nyújt. 

 

Doctor Who: The Adventure Games

A sci-fi-őrültek számára nem kell mondani, hogy a népszerű sorozatot jobban is ki lehetett volna aknázni játékfronton. A legjobban sikerültek között mindenesetre ott van az a rövid kalandjátékokból álló sorozat, amelyet a BBC epizódszerűen alkotott meg: a Doctor Who: The Adventure Games. Maga a játékmenet egyszerű és sokszor hibás, de a történetek és a hangok mindezért kárpótolnak. A sorozat a Steamen mindenki számára hozzáférhető. 

 

The Wolf Among Us

A The Wolf Among Us szintén egy point-and-click típusú kalandjáték, de modernebb köntösben. Ennek ellenére a minimum beállítások mellett egy hibrid gépen sem jelent gondot követni a történetet, és megoldani a fejtörőket, amelyek elé állít. Szintén elérhető a Steamen. 

 

Torchlight

A Torchlight szintén egy olyan cím, amely hiába nem a legújabb akció-RPG, mégis örök klasszikusnak nevezhető. Gyakorlatilag a kategória legnagyobb játékaiból - mint a Diablo - kombinál össze elemeket, és méltán népszerű. Még kisebb és gyengébb gépeken is jól játszható, a grafika szerencsére nem túl erőforrásigényes, inkább rajzfilmszerű. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.