Hirdetés

MoBiCAT fordítóprogram



|

A korábban bemutatott MorphoWeb fordítóprogram után megjelent a MorphoLogic kisebb erőforrás-igényű terméke.

Hirdetés

A MorphoLogic magyar–angol fordítómotorjának megjelente után a MoBiCAT mondatfordító szolgáltatás is megújhodott. Mivel maga a magyar–angol, angol–magyar mondatfordító szolgáltatás a MorphoLogic MetaMorpho szerverén történik, ezért az azt igénybe vevő gép jóval gyengébb is lehet, mint ami a MorphoWeb fordító futtatásához szükséges, ráadásul a MoBiCAT tíz megabájt lemezterülettel is beéri, ötszáz helyett.

 

mobicat_mouse.png

 

Mindenevő mondatfordító

A MoBiCAT-kliens Internet Explorer vagy Firefox böngészők, MS Word, Outlook, illetve Adobe (Acrobat) Reader programok alá telepíthető. A programok verziószáma a MoBiCat esetében szinte lényegtelen, hiszen a ma már múzeumi darabnak számító IE 5-öt, a Firefox 1.0-t, az Acrobat Reader 4.0-t és a Word/Outlook 2000-t is támogatja. A MoBiCAT Vista alatt is működik, persze ilyenkor nélkülözhetetlen a Vista-tűrő ügyfélalkalmazás.

 

Tesztjeink során a MoBiCat telepítő nem mindig találta meg a Firefox böngészőt, ám a MorphoLogic terméktámogatási oldaláról külön letölthető Firefox-beépülő segítségével mindig hadra tudtuk fogni a programot. (A Firefox-plugin nem azonos a MoBiCAT-klienssel, ezért hiába telepítjük azt, mondjuk az USB-kulcsos Firefox Portable programunk alá, csak akkor fog működni, ha a gazdagépen már a MoBiCAT telepítve van.)

 

mobicat_beallitasok.png

Nincs sok beállítanivaló, leginkább csak a fordítási irányt (angol–magyar vagy magyar–angol) kell meghatároznunk

 

Macska az egérrel

A MoBiCAT egyszerre csak egy, a kurzor alatt elhelyezkedő mondatot fordítja le, ez egy „buborékban” jelenik meg a képernyőn. A közismert MoBiMouse szótárprogrammal ellentétben nem karakterfelismerés alapján, hanem az alapalkalmazás belső pufferéből veszi ki a kurzor alatti szöveget, ezért jóval megbízhatóbb munkára képes, mint a fordító egér.

 

mobicat_szotarak.png

Ha vannak, kiválaszthatjuk, hogy mely MoBiMouse Plus szótárakat használja a program


 

Szerencsére a mondatfordító az ősi macska-egér viszony ellenére képes együttműködni a MoBiMouse Plus szótárakkal is: ha valamelyiket megtalálja a gépen, a kurzor alatti szó szótári bejegyzését újabb buborékban jeleníti meg, amint az első képünkön is látszik. Azaz ha valamelyik MoBiMouse Plus szótár is telepítve van, akkor annak munkája szintén betűtípus-függetlenné válik – igaz, csak az IE, Firefox, Word, Outlook és Acrobat Reader alkalmazásokban.

 

Engedékeny licencek

Mivel webes szolgáltatásról van szó, a MoBiCAT előfizetéses alapon működik: negyed-, fél- vagy egyéves időszakra fizethető elő. Igaz, hogy a MoBiCAT-ügyfélprogramot gépenként aktiválni kell, de a MetaMorpho szervert nem érdekli, hány gépre is lett telepítve a MoBiCAT ugyanazzal a szériaszámmal: az egy adott előfizetéshez tartozó szolgáltatás tetszőleges számú gépről használható annak leteltéig, a szerver az azonos sorszámú kliensek közül mindig csak az elsőként feljelentkezettet fogja kiszolgálni. Azaz az elsőnek ki kell lépnie, hogy a következő, azonos számmal rendelkező ügyfél is igénybe vehesse a szolgáltatást. Mondjuk egy család tagjai különböző, például otthoni és munkahelyi gépekről – igaz, nem egy időben – használhatják ugyanazt az előfizetést.

 

 

Adatok

  • Webes angol–magyar, magyar–angol mondatfordító szolgáltatás
  • Internet Explorer, Firefox, MS Word, Outlook és Adobe (Acrobat) Reader alatt használható
  • Kapcsolat a MoBiMouse Plus szótárakkal
  • Vista alatti működés
  • Ár: 4000/6000/9000 Ft (3/6/12 hónapos előfizetés)

 

Értékelés

Termék: MoBiCAT 1.3.4.53

Előny: betűtípus-független, kis erőforrás-igény, családbarát licenc

Hátrány: Acrobat és Word alatt is csak internetelérés esetén működik

Teljesítmény: 95

Szolgáltatás: 95

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.