Hirdetés

Mozgatható lesz az Ubuntu 16.04 LTS indítópanelje



|

Csupán hat évet kellett várni a sokak által kért funkcionalitásra.

Hirdetés

Az Ubuntu által már hat éve használt Unity kezelőfelület fundamentálisan keveset változott az eddigi életciklusa alatt, így továbbra is akad benne néhány a kezdetek óta kritizált, érthetetlen módon nem javított megoldás, működési sajátosság. Az egyik ilyen problémát az jelentette, hogy a programindító oldalsávot maximum elrejteni lehetett, de a kijelző bal széléről máshova helyezni nem.

Hirdetés


Az Ubuntu 16.04 LTS változattól kezdődően ez megváltozik, az indító egy szimpla konzolparanccsal lehelyezhető lesz a kijelző aljára is. A lehetőséget a kínai felhasználóknak szánt, szintén Unity felületes Ubunty Kylin disztribúció egyik programozója implementálta, az általa írt patch most bekerült hivatalos Unity 7 kódbázisba.


A jelek szerint ott még nem tartunk, hogy a beállítóalkalmazásban egy pöccintéssel át lehessen helyezni az indítópanelt a kijelző aljára, az érdeklődők az alábbi terminálparanccsal tudják majd elvégezni a módosítást.


- Panel a kijelző aljára: gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Bottom

- Panel a kijelző baloldalára: gsettings set com.canonical.Unity.Launcher launcher-position Left


(Forrás: PC World, Marco Trevisan)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.