Hirdetés

Mozilla tabletet gyárt a Foxconn



|

Úgy tűnik, hogy az Apple termékek gyártása valóban nem hoz elegendő hasznot a Foxconnak.

Hirdetés

A Hon Hai Precision Industry (Foxconn) megállapodott a Mozillával arról, hogy ők gyártják majd a legújabb olyan eszközt, amelyen a Firefox operációs rendszer fut. A részletekről egyik fél sem közölt sokat, azonban a hírek szerint egy tabletről van szó, amely június 3-án mutatkozhat be teljesen. 

A mostani partnermegállapodás jól mutatja, hogy a Foxconn bár a bevételeinek a 60 százalékát az Apple termékeinek az összeszereléséből kapja, a gyártó egyre nehezebb helyzetbe kerül. Az Apple termékek iránti kereslet egy ideje csökkenő irányzatot vett, azt pedig már többször hallhattuk, hogy a Foxconnak ez pénzügyi gondokat okoz. 

Mindennek a kikerülésére az egyik alternatíva a további partnerek keresése, mint a Mozilla is. Érdekesség, hogy a Mozilla több céggel is megállapodott már a Firefox OS-es eszközeinek a plusz gyártásáról, így többek között az Alcatellel, az LG-vel, a ZTE-vel, és a tervek szerint a Huaweijel is. 

A Firefox OS-nek nem lesz könnyű dolga az okostelefonok és a tabletek piacán, de a fejlesztők egyelőre jól fogadják. 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.