Hirdetés

MS: hibásak az AV-Test megállapításai



|

Redmond szerint a Binggel sem egyszerűbb vírust szerezni a Google-nél.

Hirdetés

A múlt héten többek közt mi is beszámoltunk az AV-Test legutóbbi felméréséről, amely alapján a Bing találataiban ötször több kártékony weboldalra mutató link jelenik meg a Google keresési eredményeinél. A kutatók 18 hónapon keresztül gyűjtötték az adatokat, durván 11 millió tesztelt weboldal mellett a Bing 1285, míg a Google 272 fertőzött webhelyre mutató linket dobott ki.


A keresőmotor blogjában a Microsoft még pénteken reagált a számára nem túl kedvező kutatási eredményre, amely alapján az AV-Test megállapítása hibás. Ennek magyarázata, hogy a kutatók a Bing API-jait felhasználva kerestek a felmérés során, amely valóban nem figyelmeztet a malware-t tartalmazó weboldalakra, ám webes felületén a keresőmotor egyértelműen riasztja a felhasználókat a gyanús portálok meglátogatása előtt.

 

 

Kapcsolódó információi, hogy ezen hír megjelenésének idején a Bing továbbra is csak saját felelősségre volt használható biztonságos HTTP kapcsolaton keresztül, ugyanis a péntek este óta érvénytelen biztonsági tanúsítványának hála a webböngészők továbbra is potenciális adathalász weboldalként tartják számon.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.