Hirdetés

Muszáj telepíteni a Microsoft javításait



|

Az Internet Explorer súlyos sérülékenységét is befoltozta a vállalat.

Hirdetés

Szokásához híven magyar idő szerint kedd este a Microsoft kiadta az októberi javításait, amelyeket minél előbb érdemes telepíteni a támogatott rendszereken. A vállalat 8 csomagban összesen 28 darab sérülékenységet foltozott be, a pakkok 4-4 arányban kritikus és fontos besorolásúak.

Hirdetés


A legtömöttebb csomagnak az MS13-08 jelzésű nevezhető, amely 10 különálló biztonsági problémát old meg az Internet Explorer összes verziójában, ezek közül az egyik súlyos már hetek óta aktív kihasználás alatt áll. A másik három kritikus szintén távoli kódfuttatást tesz lehetetlenné, az érintett komponensek a .NET, a kernel módú illesztők és Common Controls Library.


A fontos frissítések közül három megint csak távoli kódfuttatás ellen lett kiadva (Sharepoint Server, Excel, Word), míg a Silverlight javítása információszivárgást szüntet meg. A frissítések kapcsán részletes információk a Microsoft weboldalán olvashatóak.


Végül megemlítendő, hogy frissült az Adobe Flash lejátszó is, ám meglepő módon a hír írásának idején elérhető tájékoztatás alapján csak apró-cseprő bugokat irtottak ki belőle nagy számban, biztonsági javítást elvileg nem kapott a hírhedt beépülő.


(A kép forrása: Windell Oskay / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.