Hirdetés

Nagy biztonsági újítást kap a Microsoft Edge



|

Nem világos, hogy az otthoni felhasználók is bekapcsolhatják-e majd a virtualizációt.

Hirdetés

A Windows 10-ben bemutatkozott Edge böngészővel a Microsoft újabb lépést tett előre a böngészőpiacon megtépázott renoméjának helyreállítása felé, hiszen a tervezésekor a sebesség és szabványkövetés mellett a biztonságra is nagy hangsúlyt fektettek az illetékesek. Az Ignite 2016 konferencián a vállalat most bejelentett egy teljesen új védelmi vonalat a böngészőhöz, amellyel a vállalati felhasználókat szeretnék megvédeni az internetes fenyegetésekkel szemben.


Hirdetés


Az újdonság neve Windows Defender Application Guard. A segítségével a vállalatok rendszergazdái domainek alapján megszabhatják, hogy melyik webhelyeket tartják teljesen megbízhatónak, és melyikeket nem. Megtehetik azt is, hogy a céges webszolgáltatásokon kívül mindent megbízhatatlannak ítélnek. A megbízhatatlan weblapok betöltésekor egy különleges, virtualizált környezetben futó példány nyílik az Edge böngészőből. A homokozónak köszönhetően a nem biztonságos webhelyek által betöltött támadó kódok nem képesek sérülékenységeket kihasználva kártevőket telepíteni az operációs rendszerre.



A különleges böngésző bezárásakor megsemmisül az általa inicializált virtuális környezet, a következő elindításakor újból "tiszta lappal" kezdődik a böngészés. A virtualizáció hátránya, hogy az izolált konténerben futó böngésző lassabb a normál módban futó Edge-nél.


A Windows Defender Application Guard néhány hónapon belül válhat tesztelhetővé a Windows Insider programban. Sajnos nem világos, hogy a funkcionalitás stabil verziója opcionálisan elérhető lesz-e a Windows 10 otthoni felhasználóknak szánt változatában.


(Forrás: PC World)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.