Hirdetés

Nagy csalódás a Google irodája?



|

Az utóbbi egy évben 440 vállalat állt vissza a Microsoft Office használatára.

Hirdetés

A pénzügyi válság beköszöntével, a BYOD (Bring Your Own Device) terjedésével, továbbá a felhő alapú szolgáltatások használhatóvá válásával globálisan vállalatok ezreinél indult lázas ötletelés, hogy mégis miként lehetne egyrészt költséget csökkenteni, másrészt pedig alkalmazkodni az új kor követelményeihez.

Hirdetés


A legtöbb vállalat esetében a számítógépeken futó operációs rendszer mellett a Microsoft Office programcsomag licencelése jelentette a legnagyobb kiadást, éppen ezért az alternatívák után kutató döntéshozók valószínűleg kivétel nélkül szemrevételezték a Google Dokumentumokat; az ígéret szerint a mostanra a Google Drive részévé vált szolgáltatás olcsó és multiplatform megoldást jelentett volna a problémáikra.


Sajnos nincs információ arról, hogy a Microsoft régi ügyfelei közül hányan álltak át a Google szolgáltatására, azonban a redmondiak friss tájékoztatása szerint 440 cégnél biztosan nem vált be a webböngészős iroda, többek közt a Burger King is kénytelen volt visszatérni az Office-t licencelők táborába.


A remek kérdés az, hogy a mostani leleplezésnek van-e bármiféle köze a QuickOffice Google általi felvásárláshoz, továbbá a mobilos irodai programcsomag múlt heti ingyenessé tételéhez.


(A kép forrása: Bill Dimmick / Flickr)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.