Hirdetés

Nagy siker vár a Windows 10-re



|

A Gartner szerint 2016-ban minden eddiginél több kütyüt veszünk.

Hirdetés

A Gartner elemzőcég kiadta a 2016-os előrejelzéseit, amelyek kapcsán elmondható, hogy idén minden eddiginél több PC-t, okostelefont, laptopot és táblagépet veszünk: 2,4 milliárd darabot. 

Hirdetés

A Gartner négy piacot különböztet meg idén: gazdaságilag nehéz és stabil helyzetben lévő felnőtt, valamint ugyanilyen fejlődő piacokat. Oroszország és Brazília például nehéz helyzetben lévő fejlődő piac, India stabil; de Japán nehéz helyzetben lévő felnőtt szektor. 

A szakértők szerint az asztali gépek és laptopok eladásai a tavalyi 246 millióról 2018-ra 219 millióra csökkennek. Az ultramobil eszközökből ellenben 241 helyett 290 millió fogyhat, valamint a mobiltelefonokból sem csak 1,9, hanem 2 milliárd talál gazdára. 

Az okostelefonok piacán arra számítanak, hogy sokan az alapkészülékek felé fordulnak, akár a csúcskategória helyett is. 

A Gartner szerint a Windows 10 is hatalmas siker lesz, főleg az üzleti életben. 

A Windows 10 az előző rendszerektől sokkal gyorsabban terjed majd az üzleti szektorban: az elemzők szerint a cégek több mint 80 százaléka tesztelte már, 2017 végéig pedig 40 százalék át is áll, nagyrészt érintőképernyős hibrid laptopokra. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.