Hirdetés

Nagy veszélyben voltál tavaly az Android miatt



|

A hackerek számára a legsebezhetőbb rendszer az Android volt 2016-ban.

Hirdetés

A mobilos és az asztali operációs rendszerek versenyében sok tekintetben járt élen az Android tavaly - azonban a legsérülékenyebb rendszer is ez volt, 523 hibával. 

Hirdetés

Az iOS a tizenötödik helyre fért a listán, 161 sérülékenységgel. 2015 után ez éles váltást jelent, akkor az iOS 387, az Android 125 sebezhetőséggel küzdött - ez az iOS-t a második, az Androidot a tizenötödik helyre tette a listán. 

A CVE Details adatai alapján összeállított rangsor azt jelenti, hogy a hackerek számára az Androidot volt a legkönnyebb feltörni 2016-ban - ehhez egy-egy sérülékenységet használnak ki a rendszerben, amelyen keresztül egyébként nem megengedett dolgokat vihetnek véghez - hozzáférhetnek a névjegyzékhez, az üzenetekhez, a hívásokhoz, a jelszavakhoz, az appokhoz és még sok más egyébhez. 

A tavalyi top 50-be került még az Apple watchOS rendszere is, 77 sérülékenységgel. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.