Hirdetés

Nagyot dobhat a teljesítményen az új GeForce driver



|

Elsősorban a processzorlimites konfigurációk esetén lehet látványos a változás.

Hirdetés

Ma délután az NVIDIA elérhetővé tette a 337.50-es verziójú GeForce illesztőjének publikus béta változatát, a vállalat DirectX 11-es grafikus lapkáival kompatibilis meghajtóprogramot pedig – még ha nem is a jelenlegi béta formájában – érdemes lesz minden megfelelő grafikus kártyával rendelkező játékosnak telepítenie.
 

Hirdetés


A vállalat tájékoztatása szerint az új meghajtó különféle optimalizációknak köszönhetően nagy mértékben növelheti a játékok renderelési sebességét: egy GPU-s felállás esetén a maximum teljesítménynövekedés állítólag elérheti a 64 százalékot, míg SLI-s konfigurációban 71 százalék a hangoztatott maximum gyorsulás. Az új meghajtó ezt nagy vonalakban azzal éri el, hogy képes a DirectX 11-es játékokban csökkenteni a lassú CPU miatti feldolgozási késleltetést (CPU overheadet).


Ennek köszönhetően látványos gyorsulás feltehetően csak a lassabb processzorral szerelt számítógépek esetében lesz észlelhető, vagy legalábbis az AnandTech és Toms's Hardware gyors tesztjei alapján Intel Core i7 és NVIDIA GeForce GTX 780 Ti kombinációja mellett tipikusan hibahatáron belüli a gyorsulás mértéke.


Eddig két kivétel akadt: egy GPU mellett az egyébként AMD Mantle API demózására használt Star Swarm gyorsult be jelentősen (1080p-ben olyan 49-ről 78 FPS-re), míg dupla GPU-s rendszerben és 2K-s felbontás mellett a Total War: Rome 2 renderelési sebessége emelkedett 76 százalékkal.


Letöltési linkek: Windows 7 / 8 / 8.1 (32 bit) | Windows 7 / 8 / 8.1 (64 bit)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.