Hirdetés

Napi tipp: akaratlan böngésző-eszköztárak kivédése



|

Fertőzött weboldalról és biztonságos alkalmazás telepítéséből is szerezhetünk ilyen eszköztárakat.

Hirdetés

Rengeteg emberrel megtörténik, hogy egyik nap internetezik, a következőn pedig a böngészőprogram számos furcsa, ismeretlen eszköztárral bővült ki - természetesen nem akartuk, hogy ott legyenek, és nem tudjuk mik azok. Ilyen esetben ajánlatos megfogadni az alábbi tanácsokat.

 

Könnyen szerezhettük az akaratlan böngésző-eszköztárat fertőzött weboldalról. Mindenképp ajánlatos tehát valamilyen valós idejű védelemmel rendelkező biztonsági szoftver használata; ha pedig emellett is bekövetkezett a baj, akkor valamilyen antimalware programmal érdemes ellenőrizni gépünket.

 

A probléma másik lehetséges forrása, hogy mi magunk idéztük elő a bajt. Számos olyan ingyenes, shareware és demó program létezik, amely megpróbál egy-egy böngészőeszköztárat is telepíteni gépünkre. Az alkalmazások telepítése során érdemes erre figyelmet fordítanunk, és az egyéni beállításokat választanunk, ahol ki tudjuk venni a pipát a telepítésre beállított eszköztárak mellől. A Java-frissítés keretén belül például egy Yahoo eszköztárral leszünk gazdagabbak, ha nem figyelünk erre. A második kategóriába tartozó eszköztárak nem minősülnek kémprogramnak, és eltávolíthatóak, azonban mindenképp bosszantó lehet, ha tudtunk nélkül tűnnek fel.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.