Hirdetés

Napi tipp: Backspace gomb átszabása a Firefox-ban



|

A Firefox-ban a Backspace a vissza gomb funkcióját látja el, ez azonban megváltoztatható.

Hirdetés

Ha a Firefox-ban internetezés közben megnyomjunk a Backspace gombot, akkor visszalépünk az előző oldalra. Ez a Backspace alapértelmezett funkciója az alkalmazásban, amely azonban zavaró lehet. Előfordulhat, hogy véletlenül nem lépünk át egy kitöltendő mezőbe, és a címsorban ragadva nyomjuk meg a billentyűt. Azért is furcsa lehet, mert a Linux-ban az oldal tetejére görget a gomb.

 

Ha szeretnénk átszabni ezt a lehetőséget, vagy kikapcsolni, a következőket kell tegyük:

1. Indítsuk el a Firefox-ot, majd a címsorba írjuk be: about:config

2. A megjelenő ablakban nyomjunk az Óvatos leszek, megígérem! gombra.

3. A Szűrő mezőbe írjuk be, hogy backspace, és keressük az alábbi sort:

browser.backspace_action

4. Ezt követően a bejegyzés értékét kell megváltoztatnunk. Ez alapesetben 0. Ha 1-re állítjuk, akkor megnyomásra az oldal tetejére gördít a Backspace. Ha 2-re, akkor kikapcsolja a funkciót.

Amennyiben szeretnénk visszakapni az eredeti beállítást, az értéket állítsuk vissza 0-ra, vagy jobb egérgomb után válasszuk a reset lehetőségét.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.