Hirdetés

Napi tipp: bootolás USB-ről



|

Pendrive-ról vagy külső merevlemezről is bootolhatunk, egyszerűen.

Hirdetés

Amikor úgy döntünk, hogy egy flash meghajtóról, vagy egy külső merevlemezről szeretnénk bootolni, akkor az azon tárolt operációs rendszert indítjuk el, szemben a hagyományos móddal, amikor a merevlemezünkre telepített OS indul el. Ne feledjük, hogy a művelethez egy bootolható USB-s eszköz előkészítésére is szükségünk van.

 

USB-ről az alábbi beállítások elvégzése után bootolhatunk:

1. A BIOS-ban változtassuk meg a bootolási sorrendet, úgy, hogy az USB-s eszköz legyen legfelül. Ne feledjük, ebben az esetben minden indításkor átvizsgálja PC-nk az USB portokat, így véletlenül ne hagyjuk feleslegesen bedugva a flash meghajtót.

2. Csatlakoztassuk az USB-s eszközt bármelyik USB portba.

3. Indítsuk újra gépünket.

4. Várjunk a Press any key to boot from external device... feliratra, majd nyomjunk meg bármilyen gombot. Ha ezt elmulasztjuk, a gépünk tovább nézi a bootolási sorrendet, és például a gép merevlemezéről tölt be. A legtöbb esetben azonban a folyamat automatikusan elindul, és nem találkozunk a fenti üzenettel.

5. Innentől az USB-s eszköz tartalmát tölti be gépünk, így ha az MS-DOS-t helyeztük rá, az indul majd el; de ha egy Linux disztribúciót, akkor az.

 

Ne felejtsük többször ellenőrizni a bootolási sorrendet a BIOS-ban. Ha nem történne semmi, próbáljuk ki a többi USB portot is gépünkön. Ha ekkor sem járunk sikerrel, érdemes lehet az USB-s eszközre újból rámásolni a szükséges fájlokat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.