Hirdetés

Napi tipp: elszaladó ikonok



|

Amikor rányomna az ikonokra, olyan mintha elfutnának a kurzor elől? Önnek vírusa van.

Hirdetés

Rossz esetben találkozhatunk egy olyan problémával, hogy amikor szeretnénk az ikonokra rányomni, azok úgymond elszaladnak az egérkurzor elől. Ebben az esetben vírust gyűjtöttünk be.

 

A magistr nevű kártevő egy olyan vírus, ami két hónap jelenlét után okozza az ugráló ikonokat. Ezen felül masszív rendszerinstabilitást idéz elő, és tetszés szerint töröl fájlokat, vagy módosít dokumentumokat. Egy nagyon "jól" megírt kártevőről van szó, ami képes a BIOS-ba is belepiszkálni.

 

Mindenképp védekezzünk ellene ilyen esetben megfelelő biztonsági szoftverrel. Egyébként a magistr e-mailben terjed leginkább, így legyünk óvatosak a mellékletek megnyitásakor, ismeretlentől szármozó levél esetében különösen; de még az ismerőseinktől kapottat se feledjük ellenőrizni, mert lehet, az illető nem is tud róla, hogy vírust küldött nekünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.