Hirdetés

Napi tipp: erőforrás-figyelő a Windows-ban



|

Ha gépünk belassul, a beépített erőforrás-figyelőből megtudhatjuk ennek az okát.

Hirdetés

Ha számítógépünk valamiért belassul, a Windows 7 beépített erőforrás-figyelőjével megtudhatjuk ennek az okát. Az alkalmazás elindításához a Start menü keresőjébe írjuk be, hogy RESMON, majd nyomjunk Entert. Ezután elindul az Erőforrás-figyelő.

 

A programban azt nézhetjük meg, miként vannak felhasználva gépünk erőforrásai: így a merevlemez, hálózat, memória és processzor adatait láthatjuk. A CPU nézet esetében külön hasznos funkciókra bukkanhatunk, gyakorlatilag egy kibővített Feladatkezelőt láthatunk. Ha lassulást tapasztalunk, az alkalmazás adatainak segítségével könnyedén rájöhetünk, hogy pontosan mi terheli le a processzort, vagy éppen a memóriát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.