Hirdetés

Napi tipp: explorer.exe újraindítása, gombnyomásra



|

Egygombos paranccsal is újraindíthatjuk az Explorert.

Hirdetés

A Windows operációs rendszerben, ha a Registry-ben valamilyen változtatást eszközölünk, vagy egy olyan szoftvert telepítünk, ami meghatározott műveleteket hajt végre; akkor gépünk újraindítására van szükség. Ezt kiküszöbölhetjük azzal, hogy a Feladatkezelőben leállítjuk az Exporert, majd a Fájl menüpont alatt új alkalmazást futtatva beírjuk, hogy explorer.exe, és megnyomjuk az OK gombot - ezzel elkerültük az újraindítást.

 

A manuális műveletek sora azonban automatizálható is. Az alábbi fájlt letöltve, és elindítva az Install.exe-t, a szükséges fájlok telepítésre kerülnek, illetve a Registry is módosul. Ezt követően az Asztal és az Intéző jobb egérgombos menüjében megjelenik egy Restart Explorer felirat, ami a fentebb leírt műveletsorozatot automatikusan végrehajtja, egyetlen gombnyomásra.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.