Hirdetés

Napi tipp: formátumprobléma Wordben



|

A Word 2007-ben beállíthatjuk, hogy a program a régi, .doc formátumban mentsen alapból.

Hirdetés

Sokszor okozhat kompatibilitási gondot az Office 2007 az új kiterjesztéseivel, név szerint a .docx, .xlsx, .pptx. Az Office korábbi verziói nem kompatibilisek ezekkel az új formátumokkal, ezért célszerű lehet, ha a 2007-es változatban alapból a régi formátumot választjuk mentésnél.

 

Azért, hogy ezt ne kelljen minden alkalommal külön beállítani, nyomjunk a Start gombra, majd alul válasszuk a Word beállítási lehetőséget. Bal oldalon a Mentés menüpontot kiválasztva testre szabhatjuk a mentési opciókat - a felső sávban kiválaszthatjuk az alap mentési formátumot.

 

Ezt átállítva .doc-ra megkímélhetjük némi kellemetlenségtől magunkat, vagy éppen azt, aki korábbi Office-szal szeretné megnyitni dokumentumunkat.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.