Hirdetés

Napi tipp: hogyan játsszunk Linux-on?



|

A Linux operációs rendszerekkel szembeni gyakori panasz, hogy nincsenek játékok. Néhány tipp, hogyan játsszunk kedvenceinkkel.

Hirdetés

Noha rengeteg linux-os játék van, a panasz nem ezek mennyiségére irányul, hanem a Windows-on futó kedvencek hiányára. A probléma könnyedén orvosolható.

 

A Wine nevű alkalmazás, amelyen keresztül Linux-on is futtathatóak a windows-os programok, játékok esetében is jól működik. Hátránya, hogy jól kell ismeri hozzá az operációs rendszert, és sok esetben több időt fordítunk a konfigurációra, mint magára a szórakozásra.

 

A CodeWeaver CodeOver Games nevű alkalmazása arra hivatott, hogy bármiféle nehézség nélkül elindítsuk vele a Windows-ról megszokott játékainkat. Bővebb információ a fejlesztő weboldalán található róla.

 

További érdekesség, hogy napról-napra nő a játékfejlesztő cégek általi támogatás is, a Valve például hamarosan kiadja a Steam Linux-ra szánt változatát.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.