Hirdetés

Napi tipp: külön tálcaikon minden futó programnak



|

Ha a régi hangulatra vágyunk, szétszedhetjük az ikonokat a tálcán.

Hirdetés

Ha régi retrohangulatra vágyunk, akkor szétszedhetjük a tálcán megjelenő ikonokat. Alapesetben a Windows 7 összevonja a rögzített és futó alkalmazások ikonjait, ami abban az esetben, ha nagyon sok ablak van nyitva, hasznos és helytakarékos funkció; de ha csak néhány program fut, inkább kellemetlen lehet, például nem tudjuk meg, hogy parancsikon, vagy futó alkalmazás, amire kattintanánk.

 

A régi kinézet érdekében nyomjunk jobb egérgombot a tálcán, majd válasszuk a Tulajdonságokat. A Tálcagombok mellett válasszuk az Összevonás, ha a tálca megtelt opciót. Ezzel az ikonokat szétválasztottuk, azonban a megjelenő szöveges kiírás rengeteg helyet felemészt. Ennek orvoslásához kövessük a következő lépéseket:

 

Indítsuk el a REGEDIT alkalmazást, majd navigáljunk a HKEY_CURRENT_USERControl PanelDesktopWindowMetrics mappába. Itt hozzunk létre egy új, string típusú bejegyzést, aminek a neve legyen MinWidth, értéke pedig 54. Ezután indítsuk újra gépünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.