Hirdetés

Napi tipp: letöltési hely megadása



|

Ha előfordult már, hogy nem találta, amit letöltött, érdemes lehet a böngésző beállításait átszabni.

Hirdetés

Ha Önnel előfordult már, hogy nem találta azt a fájlt, amit letöltött, érdemes lehet a böngésző beállításait átszabni. Az Internet Explorer 8 van olyan kedves, hogy letöltés előtt megkérdezi, hová szeretnénk menteni az adott tartalmat. Azonban a Chrome és a Firefox alapesetben nem tesz fel ilyen kérdést, ezért sokan nem tudják, letöltötték-e amit akartak, és vajon hol találják.

 

Firefox

Kattinsunk az Eszközök, Beállítások menüpontra. A felugró ablakban válasszuk az Általános fület, illetve a Letöltések fület, ha van olyan (például telepített letöltésvezérlőnél). Az adott résznél beállíthatjuk, hogy az alapértelmezett, vagy egy módosított mappába mentsen-e a böngésző, vagy kérhetjük, hogy minden letöltésnél kérdezzen rá a letöltési helyre.

 

 

Chrome

Kattintsunk a szervízkulcs ikonra a címsor mellett jobbra, majd válasszuk a Beállításokat. Ezután A motorháztető alatt fülre kell nyomnunk. Görgessünk le egészen a vastagon szedett Letöltések feliratig, ahol találunk egy alapértelmezett letöltési mappát. Ezt módosíthatjuk, vagy az alatta lévő sorban beállíthatjuk, hogy a Chrome is rákérdezzen minden fájlnál a letöltés kívánt helyére.

 

Ha ennek ellenére is gondban vagyunk a keresett fájl megtalálásával, a letöltési mappában érdemes a rendezés módját módosítás dátuma szerintire állítani. Ilyenkor a legfelső fájl lesz az, amit keresünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.