Hirdetés

Napi tipp: második monitor csatlakoztatása



|

Több lehetőségünk is van PC-nkhez egy második monitort csatlakoztatni.

Hirdetés

Egy olyan PC, amelyen fut a Windows 7 operációs rendszer, akár két monitorral is használható, ebben az említett OS pedig teljes mértékben partner, számos beállítási lehetőséggel. De hogyan csatlakoztassuk azt a második monitort?

 

Először is ellenőrizzük a videokártyánk kimeneteit: ha van egy második DVI vagy VGA portja, nyert ügyünk van, csupán csatlakoztatni kell hozzá a második monitort. Ha nincs, számításba vehetjük egy esetleges fejlesztésként a videokártya cseréjét - már az olcsó modellek is kínálnak második kimenetet.

 

Notebookok esetében gyakorlatilag minden modell rendelkezik egy VGA, DVI vagy HDMI porttal, így itt egyszerű csatlakoztatni egy külső kijelzőt. Amennyiben végképp porthiányban vagyunk, létezik úgynevezett USB-DVI átalakító, aminek a segítségével USB-n keresztül csatlakoztathatjuk monitorunkat. Sajnos ezeknek a termékeknek egyelőre viszonylag magas az ára.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.