Hirdetés

Napi tipp: Office 2010 - 32 vagy 64 biteset?



|

Ha valaki Office 2010-et szeretne, nem mindegy, hogy a 32 vagy a 64 bites változatot választja.

Hirdetés

A 64 bites Windows 7 nagyobb sebességeket, több memória-hozzáférést és nagyobb biztonságot ígért, amellett, hogy a 64 bites alkalmazások is tartogatnak érdekességeket. Ha már Office 2010, akkor viszont nem feltétlen javasolt a 64 bites verzió.

 

Az eddigi tapasztalatok szerint a 64 bites változat több hátrányt tartogat, mint előnyt. A legfőbb pozitívum, hogy itt már 2 gigabájtnál nagyobb táblázatokat is tudunk kezelni. A telepítéshez viszont 64 bites Vistára, Windows 7-re vagy Server 2008-ra van szükségünk, más esetben nem fut. A telepítőt külön könyvtárból kell indítani 64 bites rendszer esetében.

 

Az Office-hoz tartozó kiegészítések nem működnek 64 bites verzió esetében, ahogyan a webes alkalmazások sem. Az Outlook sajnos nem megfelelően szinkronizál mobiltelefonokkal, és a OneNote sem működik megfelelően. Sajnos a 2 gigabájtnál nagyobb táblázatokat is csak az látja, akinek 64 bites Office 2010-e van. A Microsoft maga is csak abban az esetben ajánlja a 64 bites változatot, ha valaki óriási adatmennyiséggel szeretne az Excelben dolgozni.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.