Hirdetés

Napi tipp: pendrive-titkosítás BitLockerrel



|

A Windows 7 beépített meghajtótitkosítójával biztosíthatjuk flash meghajtónkat.

Hirdetés

A pendrive-ok könnyedén hordozhatóak, és könnyedén el is hagyhatóak. Ez nagy problémát jelent, főleg, ha fontos adatokat is tárolunk rajtuk. A Windows 7 ezért egy beépített szolgáltatással kedveskedik, amelynek segítségével titkosítható az USB-kulcsunk.

 

A Microsoft BitLockert kihasználva csupán annyit kell tennünk, hogy csatlakoztatjuk PC-nkre a pendrive-unkat, majd belépünk a Vezérlőpultba. Itt kattintsunk a BitLocker meghajtótitkosítás ikonra, majd a megjelenő ablakban flash meghajtónk neve mellett klikkeljünk a BitLocker szolgáltatás bekapcsolása feliratra. Ezután megadhatjuk jelszavunkat, amely segítségével zároljuk a pendrive-ot.

 

Ezt követően csak az láthatja a tartalmát, aki ismeri bonyolult jelszavunkat; amelynek kis-és nagybetűt, számot és szimbólumot is tartalmaznia kell a legnagyobb biztonság érdekében.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.