Hirdetés

Napi tipp: régi notebook merevlemez újrahasznosítása



|

Egy olcsóbb külső merevlemezház vásárlásával nagy hasznát vehetjük noteszgépünk régi merevlemezének.

Hirdetés

Egy olcsóbb külső merevlemezház vásárlásával nagy hasznát vehetjük noteszgépünk régi merevlemezének, amennyiben például az adott HDD-t egy nagyobbra cseréljük. A mobil rack gyakorlatilag egy házként szolgál a HDD számára, és általában USB porton keresztül képes gépünkhöz csatlakozni.

 

A megoldás óriási előnye, hogy kis erőfeszítéssel nyerünk egy biztonsági mentésekre és adattárolásra alkalmas tárhelyet, amely adatvisszaállításra is tökéletes lehet. A befektetés nem túl költséges, a legolcsóbb külső merevlemezházak csupán néhány ezer forintba kerülnek.

 

Vásárláskor ne felejtsünk el alaposan tájékozódni, hiszen nem mindegy, hogy 2,5 vagy 3,5 hüvelykes HDD befogadására alkalmas külső racket választunk; illetve a csatlakozást is nézzük meg. Feltételezhetően egy több éves HDD esetében még IDE interfészt találunk, az újabbakon általában már SATA csatolófelület van.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.