Hirdetés

Napi tipp: Registry-kulcs mentése



|

A Windows 7 Registry-jének módosítása előtt egyedi kulcsokat is menthetünk.

Hirdetés

A Windows 7 Registry-jének módosítása előtt egyedi kulcsokat is menthetünk. Ez azért lehet hasznos, mert ha csak bizonyos módosításokra van szükségünk, készíthetünk biztonsági másolatot; és ha valami balul sül el, ebből visszatölthetjük a korábbi Registry-kulcsot.

 

A változtatni, illetve menteni kívánt kulcsot az alábbi módon tudjuk exportálni:

1. A Start menü keresőjéből indítsuk el a Regedit alkalmazást.

2. A bal oldali fában keressük ki azt az alkulcsot, amelyen később változtatni akarunk (bal oldalon a mappa, jobb oldalon az értékek).

3. A kiválasztott mappán jobb egérgomb, majd Export.

4. Adjuk meg a mentés helyét (célszerű egy egyszerűen visszakereshető mappát, vagy az Asztalt megadni); illetve a fájl nevét. Ez utóbbi a későbbiekben semmit nem befolyásol, így olyan nevet válasszunk, amiről tudni fogjuk, mit mentettünk el.

5. A Mentés gombot megnyomva egy .reg kiterjesztésű fájlunk lesz, amelyet hiba, vagy nem várt esemény bekövetkezte után a Regedit alkalmazásban visszaállíthatunk, lecserélve a módosított kulcsunkat az eredetire, amit az eljárás során mentettünk.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.