Hirdetés

Napi tipp: titkos e-mail-másolat küldése



|

A BCC mezőt kitöltve titokban is továbbíthatunk valakinek egy elküldött levelet.

Hirdetés

Legyen szó webes felületű levelezésről, vagy asztali kliensről, új levél írásakor találhatunk egy olyan mezőt a címzett alatt, hogy BCC, azaz titkos másolat. A BCC (blind carbon copy, Bcc), mezőbe beírt címek tulajdonosai mind megkapják a szóban forgó levelet, azonban ez nem jelenik meg az üzenetben, és a címzettek nem tudnak róla.

 

A BCC szöges ellentéte a To és a CC (címzett, másolat) mezőknek, ugyanis utóbbi kettő megjelenik a levél fejlécében, így minden címzett láthatja a további címzetteket. A titkos másolatot kapott felhasználók azonban rejtve maradnak előlük. Használata több esetben is hasznos lehet, egyszerű példa, ha azt mondjuk: "Bélának küldtem egy üzenetet, amit Attilának látnia kell, de jobb, ha Béla ezt nem tudja.".

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.