Hirdetés

Napi tipp: védelem a fertőzött PDF-ek ellen



|

Ugrásszerűen megnőtt a malware-rel fertőzött PDF-támadások száma. Hogyan igyekezzünk ezt kivédeni?

Hirdetés

A Symantec legfrissebb felmérései szerint a malware-rel fertőzött PDF-támadások száma a 2008-as 11%-ról 2009-re 49%-ra nőtt, ami a webes támadásokat illeti.

 

Az Adobe Reader és Foxit hibáit kihasználva módot találtak arra, hogy rejtett malware-t ültessenek a PDF fájlba. Megnyitáskor ez elkezdi magát felinstallálni, azonban az Adobe Reader ehhez megerősítést kér, tehát ha szemfülesek vagyunk, leállíthatjuk a kártevőt. A Foxit viszont kérdés nélkül engedélyezte a telepítést. A támadók ellenben módot találtak a felugró ablakok szövegeinek módosítására is: olyan üzeneteket írnak, ami hamis üzenettel becsapva a felhasználót, feltelepítési engedélyt kér a vírus számára.

 

Védekezésképp az Adobe Readerben a következő beállítás javasolt (angol nyelvű alkalmazásnál): Edit, Preferences, Trust Manager, majd vegyük ki a pipát az Allow opening of non-PDF file attachments with external applications felirat mellől. A Foxit 3.3-as frissítése szintén Safe Reading opcióval érkezik.

 

A PDF-olvasó alkalmazások biztonsági beállításai mellé antivírus szoftver telepítése is javasolt.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.