Hirdetés

Napi tipp: Vezérlőpult és Lomtár rögzítése a Navigációs ablakban



|

A Windows 7 navigációs ablakában a Vezérlőpult és a Lomtár is megjeleníthető.

Hirdetés

A Windows 7 Intézőjének navigációs ablakában sajnos nem végezhetünk saját magunk változtatásokat, azonban egy kis Registry-trükkel a Vezérlőpult és a Lomtár is megjeleníthető a panelen. Ha minden mappát megjelenítünk, akkor a most említett lehetőségek is szerepelnek a navigációs ablakban, alaphelyzetben azonban nem. A megoldáshoz egy trükkért kell folyamodnunk.

 

A Vezérlőpult és Lomtár hozzáadásának folyamata megegyezik, azonban külön-külön kell csinálnunk, a második pontban megadott kulcsokra navigálva.

1. A Start menü keresőjébe írjuk be, hogy regedit, majd indítsuk el az alkalmazást.

2. Keressük meg az alábbi kulcsokat a bal oldali panelen (az első a Vezérlőpult, a második a Lomtár):

HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/{26EE0668-A00A-44D7-9371-BEB064C98683}/ShellFolder

HKEY_CLASSES_ROOT/CLSID/{645FF040-5081-101B-9F08-00AA002F954E}/ShellFolder

3. A megfelelő jogosultságok megszerzése érdekében nyomjunk jobb egérgombot a ShellFolderen, majd válasszuk az Engedélyek sort.

4. A felugró ablakban a felhasználó nevénél válasszuk a Rendszergazdák sort és a Teljes hozzáférésnél pipáljuk be az Engedélyezés dobozt. Ezután nyomjunk OK gombot.

5. Ezt követően a jobb oldali panelen hozzunk létre egy új kulcsot PinToNameSpaceTree néven, az értékét pedig hagyjuk üresen.

6. Jelentkezzünk ki, vagy indítsuk újra gépünket, és a kívánt elemek ezután megtalálhatóak lesznek az Intéző navigációs ablakában.

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.