Hirdetés

Napi tipp: vigyázzunk a hamis Windows 7-kompatibilitás ellenőrzővel



|

A napokban új trójai jelent meg, ami Windows 7-kompatibilitás ellenőrző programnak adja ki magát. Hogyan kerüljük el?

Hirdetés

Az első támadást a BitDefender vasárnap szúrta ki. A jelek szerint az új trójai még nem annyira elterjedt, óránként átlag három támadásról tudni, ami az Egyesült Államokat illeti. A biztonsági szakértők szerint azonban könnyen szétterjedhet az új trójai, hiszen a Windows 7 sok embert érdekel.

 

A támadók egy az egyben a Microsoft marketingszövegét használják fel e-mailjeikben, tehát abszolút megtévesztő lehet a felhasználók számára. Mindezt úgy ismerhetjük fel, hogy e-mailben kapjuk az ajánlatot erre a lehetőségre, és egy csatolt fájlból futtathatjuk a valójában kártevő programot.

 

 

 

 

A BitDefender által Trojan.Generic.3783603-nak azonosított kártevő telepítés után lehetővé teszi gazdái számára, hogy gépünkre keyloggert telepítsenek, így hozzájussanak bármilyen információnkhoz, mondta Catalin Cosoi, a BitDefender biztonsági szakembere.

 

A valódi, hivatalos kompatibilitási ellenőrző a Microsoft weboldalán található.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.