Hirdetés

Napi tipp: Web of Trust - biztonságos böngészés



|

A kiegészítő segítségével még a weboldalak megnyitása előtt megtudjuk, az adott lap mennyire biztonságos.

Hirdetés

Még a Google keresője is adhat ki olyan találatot, amelyet megnyitva akaratlan kémprogramok vagy vírusok szabadulnak gépünkre. Nem minden weboldal biztonságos, azonban egy kiegészítő segítségével még a weboldalak megnyitása előtt megtudjuk, az adott lapra kattintás mennyire kockázatos.

 

A Web of Trust nevű kiegészítő Chrome, Firefox, Internet Explorer, Opera és Safari böngészők alá egyaránt telepíthető. Az eszköz a keresési találatoknál még megnyitás előtt kiírja az adott oldal biztonsági fokozatát, amit piros, sárga és zöld színekkel jelez. Az adott értékeléseket a felhasználói visszajelzések és tapasztalatok alapján alakítják ki az oldalakról, így az adatok frissek és naprakészek.

 

A Web of Trust a böngészőalapú levelezőkkel is képes együttműködni, ha azonban asztali levelezőklienst használunk, mindenképp a biztonsági szoftverünkre kell hagyatkoznunk. A WOT letölthető az alábbi weboldalról, minden típusú böngészőre.

 

 

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.