Hirdetés

Napi tipp: Windows Live Mail 2011



|

Kiváló asztali levelezőkliens a Microsoft újdonsága, a Live Mail 2011.

Hirdetés

Amennyiben több e-mail-fiókkal rendelkezünk, és szeretnénk ezeket egy helyről elérni, esetleg csak offline is szeretnénk dolgozni leveleinkkel, nagyon jó alternatívaként szolgálhat az asztali e-mail-kliensek piacán a Microsoft nemrégiben megjelent újdonsága, a Live Mail 2011.

 

Az eddigieknek megfelelően ezúttal is egyszerre számos fiókot kezelhetünk, hozhatunk létre különböző mappákat, struktúrákat. A Live Mail 2011-es változata több szempontból is sokat fejlődött. Néhány fontosabb az újítások közül: az e-maileinket párbeszéd stílusú módban is megjeleníthetjük, illetve küldhetünk fotó-mailt, amelyben a választott képekből a program albumot készít, majd feltölti a SkyDrive tárhelyére.

Szintén feltűnő jelenség a menüszalag, amely az Office alkalmazásokból lehet ismerős. Ebben rengeteg praktikus lehetőséget és beállítást helyeztek el, egyeseknek azonban akár zavaró is lehet, ráadásul viszonylag sok helyet foglal el. Aki nem tartja praktikusnak, az a gyorselérési eszköztár testreszabásánál, illetve a menüszalag méretének átállításával spórolhat némi helyet.

 

A naptár is tovább fejlődött, amely továbbra is képes a legtöbb típusú szinkronizációra. Nagyon furcsa változtatás azonban, hogy az e-mailek esetében alul, kis betűvel láthatjuk a küldőt, míg felülre került a tárgy mező, sokkalta nagyobb méretben. Ez az újítás szintén sok kritikát kapott.

 

A jelenlegi problémák ellenére a Live Mail 2011 (Wave 4) mindenképpen egy ajánlott asztali levelezőkliens, amelyet érdemes számításba venni, ha ilyen célú szoftvert keresünk. A Windows Live Mail 2011 letölthető az alábbi linkről.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.