Hirdetés

Napi tipp: XP-mód Windows 7 alatt



|

Ha valamiért a régebbi operációs rendszerre szükségünk van, több módon is előhívhatjuk.

Hirdetés

Ha valamilyen alkalmazás futtatásának céljából szükségünk lenne egy Windows XP-re, akkor Windows 7 alatt sem vagyunk gondban. Persze előtte mindenképp próbáljuk meg kompatibilitási módokban futtatni az adott programot; de ha semmi nem segít, akkor a jól ismert XP Mode lehet a megoldás a Windows XP virtualizációs környezetben való futtatására.

 

Az XP Mode-nak azonban beépített és bekapcsolt hardveres virtualizációra van szüksége, és sajnos nem minden processzor kompatibilis ezzel. Olyan is előfordulhat, mint például a Sony Vaio esetében, hogy bár a CPU alkalmas lenne a feladatra, biztonsági okokból a lehetőséget letiltják.

 

Egy biztonságos, alternatív megközelítés a VirtualBox (honlapunkról letölthető), amely egy olyan virtualizációs eszköz, amely kizárólag szoftveres alapokon működik, tehát hardvertámogatást nem kér. Sajnos ebben az esetben viszont szükségünk lesz a Windows XP-re és a licenckulcsára is; hogy elindítsuk a másik OS-t.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.