Hirdetés

Natív FLAC-támogatást kap a Firefox 51



|

Külön kodek nélkül is lejátssza majd a hangfájlokat a böngésző.

Hirdetés

Aránylag nagy a szórás a böngészők által lejátszható médiaformátumok terén. Nem csak böngészőnként, de jogi és technikai okokból még egy adott böngészőcsaládon belül platformonként is eltérhet, hogy az alkalmazások milyen videókat és hangfájlokat képesek natívan, vagy opcionálisan az operációs rendszer által kínált kodekek bevonásával lejátszani.


Hirdetés


A jelek szerint a Mozillánál erőre kaptak az újabb formátumok támogatását sürgető hangok. Nemrégiben kísérleti jelleggel megkezdődött a Google WebP képformátum implementációjának írása, most pedig hivatalossá vált, hogy a várhatóan 2017. január 24-én elérhetővé váló Firefox 51 már képes lesz natívan lejátszani a tipikusan veszteségmentes tömörítésű digitális zenék terjesztésére használt FLAC hangformátumot, FLAC és OGG konténerben egyaránt.



A fejlesztésnek várhatóan jó darabig nem lesz óriási jelentősége a hétköznapi internetezés során, azonban a FLAC-okra vadászó audiofil közönség minden bizonnyal értékeli majd, hogy a neten talált FLAC hangfájlok külön letöltögetés nélkül is lejátszhatóak lesznek.


(Forrás: GHacks, Mozilla | Nyitókép: ToNG!?)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.