Hirdetés

Négy kiadásban érkezik a Windows 8



|

Az új operációs rendszer verzióinak bejelentésével egyben a Windows 8 név is hivatalossá vált.

Hirdetés

A Hewlett-Packard még március elején követett el egy apró hibát, amikor rövid ideig elérhetővé tett egy dokumentumot, amely részletezte a Windows 8 kiadásait, illetve, hogy ezekből négy darab lesz. Azonban a következő napoktól érkezett hírek a verziók számát már kilencre tették. A Microsoft most hivatalosan is bejelentette az új operációs rendszerének változatait, illetve, hogy az OS neve Windows 8 lesz.

 

Végül kiderült, hogy a HP-n keresztül kiszivárgott információk voltak a helyesek: a Windows 8 mellé x86-os rendszerekre érkezik még a Windows 8 Pro és a Windows 8 Enterprise, illetve ARM-alapú eszközökre a Windows 8 RT. Ezen felül Kína számára egy nyelvileg optimalizált kiadással is készül a redmondi vállalat.

 

 

A Windows 8 alapváltozata az átlagos PC-s felhasználóknak és a tabletek tulajdonosainak szól - az új OS ezen kiadására a Windows 7 Starter, Home Basic és Home Premium verzióiról lehet majd frissíteni. A Windows 8 Pro már professzionális felhasználásra készült, és közel minden belekerült, ami az alapverzióból hiányzik: így például a BitLocker, a Hyper-V, a titkosítható fájlrendszer opciója, vagy a lehetőség, hogy VHD-ből bootoljunk. A Windows 8 Pro esetében a Windows 7 Professionalről és Ultimate-ről is lehet majd frissíteni.

 

Ami a Windows 8 RT-t illeti, az nem lesz megvásárolható, kizárólag előretelepített OS-ként érkezik majd az ARM processzorral szerelt PC-kkel és tabletekkel. A Windows 8 RT érintésre optimalizált szoftverekkel érkezik - így például az új Microsoft Worddel, Excellel, PowerPointtal -, ellenben a Pro változat egyetlen extrájával sem rendelkezik, és a Windows Media Player is hiányzik belőle.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.