Hirdetés

Néhány dolog, amit tudni akarsz az Android Nougatról



|

A Google mérnöki csapata érdekes kérdésekre adott válaszokat.

Hirdetés

Idén nyáron érkezik az Android következő verziójának a végleges kiadása, vagyis mindjárt itt a Nougat. 

Hirdetés

Az utolsó fejlesztői előzetesben több hibajavítás és érdekesség is helyet kapott. Lehetőség van például megnézni, hogy melyik app lett telepítve a Google Play Áruházából és melyik más forrásból. 

Ennél is érdekesebb azonban, hogy a végleges kiadás megjelenése előtt a Google mérnökei a Redditen válaszoltak a felmerülő kérdésekre, és több érdekes információval is szolgáltak. 

Bár a kérdések és válaszok nagyja technikai jellegű, és az átlagfelhasználókat nem igazán érdekli, azért általánosságban fontos válaszok is akadtak. 

Kiderült például, hogy a Google több gyártóval is azon dolgozik, hogy a lehető leghamarabb megjelenjen a Nougat a készülékeikre. Értelemszerűen elsőként a Nexus okostelefonokra érkezik meg, de remélhetőleg nem kell egy évet várni a többi gyártónál sem. 

Kiderült az is, hogy az Android 5.0-ban bemutatkozott Material Design marad a következő években is, így az Android kinézete nem tér majd el drámaian néhány év múlva sem - a mostani appok pedig nem néznek majd ki elavultnak. 

További érdekesség, hogy a Google Fényképező a nem túl távoli jövőben további fejlesztéseket kap - pedig az Auto HDR móddal már most is megdöbbentő képminőséget garantál, elmosódásmentes fotókkal és a mobilfotózásban szokatlanul jó éjszakai eredményekkel. 

Nem kap Vulkan grafikus drivereket a Nexus 9, illetve távozik a fejlesztői előzetesekben lévő éjszakai módos sötét téma. Ez utóbbit azért kell kilőni, mert a rendszer egészében problémát okoz a sötét téma alkalmazása, egyes elemek és külső appok nem tudnak igazodni hozzá. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.