Hirdetés

Nehéz eladni a Windows 8-as tableteket



|

A tajvani notebook-gyártók szerint nehéz dolog a Windows 8-as és a Windows RT-s tabletek értékesítése.

Hirdetés

Többek között az elemzők és a notebook-gyártók is megegyeztek már abban, hogy a Windows 8 mégsem vált akkora csodává, mint a legtöbben remélték. A tajvani notebook-gyártók és a partnereik ezt most újfent megerősítették. Szerintük a Windows 8 és a Windows RT operációs rendszerekkel felszerelt tabletek nehezen eladhatóak.

A 10 hüvelykes, Windows 8-ra alapozó modellekkel leginkább a magas vételár a probléma, amely 700 euróra rúg, miközben az NCIDIA Tegra 3-as táblák 4-500 euróért kaphatóak. Szintén gondot okoz, hogy az Androidhoz képest egyelőre kevés app áll rendelkezésre a Windows 8-hoz és RT-hez.

Utóbbi probléma idővel megoldódik, azonban az árcédula csak akkor karcsúsodhat, ha a tervezők teljesen átalakítják a hardveres megoldásokat. Jelen pillanatban a Microsoft és a kevés, gyártással megbízott partnere úgy tűnik, nem számíthat kiugró sikerre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.