Hirdetés

Nélkülük egy kattintást se



|

Mindenkinek van néhány olyan programja, amely már az XP óta hű társa és a Windows 10 első indítása után is az elsők között voltak a telepítési listában. Megmutatjuk a mi listánkat.

Hirdetés

Oly sokáig volt velünk a Windows XP, hogy megtanultuk, hogy kell egy hiányos, pontosabban fapados operációs rendszert a hasznos szolgáltatásokkal felruházni. Ez tökéletesen működött is az XP-nél, ám a Microsoft tovább dübörgött és azóta jó pár operációs rendszert kiadott. Joggal gondolhatnánk, hogy az új verziókba már belekerültek azok az extra szolgáltatások, amiket XP-nél még külön szoftverrel adtunk hozzá, sőt, ezeknél jobb, gyorsabb, modernebb alternatívákat kapunk, amelyek feleslegessé teszik a régi, de jól bevált megoldásokat. Nos, ez nem egészen így van, pedig már rég nem a Vista-időket éljük, hanem a Windows 10 kerül a legtöbb új gépre. Mi is ezt használjuk, ennek ellenére van pár program, ami még mindig itt van velünk és mindennap használjuk is őket.

Hirdetés


Total Commander

Rengeteget fejlődött a fájlkezelő már a Windows 8.1-ben is, de a Windows 10-ben igazán szuperül sikerült, használjuk is sokat. De nem annyit, mint a Total Commandert, amely szintén sokat fejlődött, de azért megmaradt ugyanaz a kettéosztott fájlkezelő, amit már DOS alatt is megszoktunk. Emellett az egyedi extrái, a konfigurálhatósága, vagyis az rejtettebb szolgáltatásai is rengeteget segítenek (fájlátnevezések, MD5 készítés, részletes keresés stb.).


WinRAR

A Zip tömörítés sokat fejlődött és elterjedt megoldás, de ha speciális tömörítésre, darabolásra, ellenőrzésre, vagy egyszerűen csak hatékonyabb csomagolásra van szükség, a WinRAR jobb megoldást kínál természetesen Zip fájlok támogatásával együtt. Mi még mindig ezt használjuk, ráadásul az újabb kiadások kiválóan használják ki a sokmagos CPU-kat, a nagyobb memória-sávszélességet és a 64 bites rendszert.


Firefox/Chrome

"Az Internet Explorer a legjobb alkalmazás" - ezt már biztosan sokszor hallottuk és egyet is értettünk, feltéve, hogy a mondat úgy folytatódott, hogy "arra, hogy letöltsünk vele egy böngészőt". Nos, ez az XP-nél egyértelmű volt, sőt, még a Windows 8-nál is, azonban a Windows 10-et tiszta lappal indította a Microsoft. Az Edge valóban sokkal jobb, gyorsabb, a kompatibilitás is jobb, de még mindig messze van attól, amire a Firefox vagy a Chrome képesek.


Office

A Windowsokban ott bújik a Wordpad, sőt, sok az ingyenes irodai alkalmazás is, de az Office még mindig a legjobban kezelhető szövegszerkesztő, táblázatkezelő stb. Miután az Office 365-tel az árak is egészen normális szintre kerültek, ráadásul mi rengeteget dolgozunk ezzel, nem is kérdéses, hogy az első telepítési hullámmal fel is mászik a gépekre az Office 365.


SpyBot/Malwarebytes Anti-malware

A Windows Defender dolgozik minden Windows 10-en, de nem árt megtámogatni valamelyik kártevőkeresővel. A SpyBotot azért szeretjük, mert képes immunizálni is, a Malwarebytes pedig szinte minden kéretlen károkozót megtalál.


Nektek mely szoftverek nőttek örökre a szívetekhez?


(Nyitókép: Erin Murphy)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.