Hirdetés

Nem akarsz többé Windows 7-et, ha új a processzorod



|

Ha valaki Kaby Lake vagy Ryzen processzorral használna Windows 7-et vagy 8.1-et, akkor mostantól le kell mondjon a frissítésekről.

Hirdetés

A Microsoft nagyon szeretné, ha mindenki Windows 10-et használna a számítógépén. Bár a biztonsági frissítéseket továbbra is kiadja - a hibajavításokkal együtt - a Windows 7-hez és a Windows 8.1-hez, azért keresi a módját a felhasználók meggyőzésének. 

Hirdetés

Tavaly például elárulta a Microsoft, hogy többé nem támogatja a régebbi operációs rendszereit azokon a gépeken, amelyekben a legújabb Intel vagy AMD chipek vannak. Ez azt jelentette, hogy az Intel Kaby Lake és az AMD Bristol Ridge vagy Ryzen processzorok tulajdonsai nem kaptak hivatalos drivereket Windows 7 és 8.1 alatt. 

A Microsoft most tovább ment: a Windows 7 és a 8.1 innentől kezdve megtagadja a rendszerfrissítéseket, ha a PC-ben újabb Intel vagy AMD CPU van. Aki mégis megpróbálná letölteni a frissítéseket, az egy hibaüzenetet kap, amely szerint a PC-je olyan processzort használ, amit a Windows ezen verziója nem támogat. 

A legfrissebb Intel és AMD processzorokat a Microsoft kizárólag a Windows 10-zel támogatja. A legtöbb ember számára vélhetően ez nem probléma, elvégre általában komplett PC-csere formájában frissítenek processzort és operációs rendszert, együtt. 

Aki szereti magának összeállítani a konfigurációját, esetleg a Windows 7-et még mindig előnyben részesíti valamilyen okból, az viszont választás elé került: vagy régi CPU-t használ, vagy lemond a régi rendszer frissítéseiről. Az alternatíva pedig valamilyen Linux-disztribúció. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.