Hirdetés

Nem csevegőnek indult Skype



|

A telefonálás eredetileg csak egy utólagos fejlesztési ötlet volt.

Hirdetés

A Reddit „Ask Me Anything” eseményein tipikusan rendkívül érdekes információk szoktak napvilágra kerülni, ezen hagyományt ápolva a Skype eredeti fejlesztőcsapatának egyik tagja a pár nappal ezelőtti kérdezz-felelek csevegése során közölte, hogy a 600 milliós felhasználóval a világ legnagyobb VoIP-hálózata eredetileg egy teljesen más termék lett volna.


Jaan Tallinn állítása szerint a Skype fejlesztésének kezdetekor egy közösség által kiépített Wi-Fi szolgáltatás létrehozása lett volna a cél: a felhasználók a rendszerbe történő regisztráció után egy routerrel megoszthatták volna a nélkülözhető sávszélességüket, cserébe pedig ők is hozzáférhettek volna mások hotspotjaihoz.


Röviddel később felmerült az ötlet, hogy a hálózaton keresztül televíziós és telefonszolgáltatást is lehetne nyújtani, ám előbbit nem sikerült megvalósítaniuk, részben mivel a Kazaa zenemegosztójuk miatti jogi viták folyományaként nem tudtak senkivel sem üzletet kötni a tartalomszolgáltatásról. Végül némi vizsgálódás után a csapat rájött, hogy akkoriban egyetlen elfogadható VoIP-s telefonszolgáltatás sem volt a piacon, így az eredeti terveket kukázva megkezdődött a mindenki által ismert Skype fejlesztése.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.