Hirdetés

Nem elég a Unity, itt a HUD



|

Az Ubuntuban nem kell keresgélnünk többé a menüpontokat.

Hirdetés

A Canonical, a népszerű Ubuntu Linux gondozója nagy port kavart fel legutóbb azzal, hogy egy teljesen új kezelőfelületet, a Unity-t tette alapértelmezetté a 11.10-es kiadásban. A felhasználók egy része sikítva menekült vissza a megszokott, teljesen tradicionális Gnome karjaiba. A Unity új megjelenését és munkamódszerét teljesíti majd ki a HUD (Head-Up Display), mely az operációs rendszer 12.04-es LTS (hosszú távon támogatott) kiadásában benne lesz.

 

(Képforrás: rampantspeculation.wordpress.com)

 

Az új irány a felület egyszerűsítése, mondván, hogy minek olvasgassunk állandóan menüket, amikor már úgyis tudjuk, hogy mit szeretnénk? A HUD lehetővé teszi, hogy ne kelljen felemelni kezünket a billentyűzetről és tekintetünket a képernyőről, a HUD fuzzy-logikás gyorskereső boksz számos alkalmazásban működik, egy-két karakter begépelése után rá is érez arra, hogy melyik menüpontot, funkciót, könyvjelzőt vagy akár zeneszámot keressük éppen. Némileg hasonlít az Apple súgójában rendszeresített kereséshez, ha ez segít valamit. Ha nem, akkor érdemes megnézni az alábbi videót, ami szemléletesen mutatja be a kereső működését.

 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.