Hirdetés

Nem enged bármit megosztani a Dropbox



|

Publikusan senkit sem tehet elérhetővé DMCA panaszlevéllel már eltávolított fájlokat.

Hirdetés

Szombaton kisebb botrányt robbantott ki Darrell Whitelaw designer, ugyanis nem sikerült publikus link segítségével megosztania egy a Dropbox fiókjában tárolt videót az ismerősével. A felhő alapú tárhelyszolgáltatás hibaüzenete alapján a kérdéses állomány egy linkjét korábban DMCA (Digital Millenium Copyright Act) panaszlevél közbenjárásával már eltávolítatták a jogvédők.
 

Hirdetés


Darrell meglehetősen felháborodott a lépésen: állítása szerint fizet a szolgáltatásért, lényegében a saját tulajdonú merevlemezeként tekint rá, így érzése szerint a Dropboxnak nem lenne joga ilyen szankcióval sújtania. A történethez hozzátartozik, hogy a férfi beismerte a videó jogvédett voltát, továbbá a tárhelyszolgáltató nem törölte a fiókjából az állományt, csak a publikus megosztási link létrehozását nem engedélyezte.


A Dropbox gyorsan reagált a felmerült „kémkedési” gyanúra: a cég szerint nem turkálnak a felhasználók privát állományaiban, ám publikus megosztási link kérésekor az adott állomány hash értéke – teljesen egyedi digitális ujjlenyomata – alapján megnézik, hogy nem érkezett-e arra korábban jogosnak ítélt DMCA panaszlevél, hiszen nem kívánnak esetleg még egyet kapni miatta.


(Forrás: Ars Technika)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.