Hirdetés

Nem engedi a gyenge jelszavak beállítását a Microsoft



|

A szokásos kritériumok mellett már ellenőrzőlistát is bevet a cég.

Hirdetés

Az internetes biztonság alappillére az egyedi és erős jelszavak használata. Sajnos az újabb és újabb információszivárgások egyértelműen arra utalnak, hogy a felhasználók jelentős tábora továbbra sem veszi komolyan jelszóbiztonság kérdését: gyenge kódokat használnak, ráadásul nem szokatlan, hogy rengeteg helyen újrahasznosítják azokat.


Hirdetés


A problémára válaszul többek közt a Microsoft is régóta végez már alapvető biztonsági ellenőrzéseket, különféle kritériumokat megszabva próbálja megakadályozni azt, hogy a felhasználók arcpirítóan gyenge jelszavakat állítsanak be a Microsoft-fiókjuknak. Ez persze nem oldja meg a jelszavak újrafelhasználásának problémáját, ezzel nem tud mit kezdeni a vállalat.


A Microsoft egy blogbejegyzésben bejelentette, hogy az elmúlt időszakban tovább fokozta a jelszóerősséget ellenőrző rendszerének hatékonyságát. A megszokott kritériumoknak való megfelelés mellett a Microsoft-fiók esetében már egy folyamatosan frissülő, gyenge jelszavakat tartalmazó listát is felhasznál a beírt jelszavak erősségének megállapításához, ezzel tovább csökkentve a gyenge kódok beállításának valószínűségét.


A funkció hamarosan az Azure Active Directory-ban is elérhető lesz, így a Microsoft felhőjét használók a saját alkalmazásaikba is képesek lesznek integrálni az ellenőrző megoldást.


(Forrás: Geek.com, Microsoft | Nyitókép: Juan J. Martínez)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.