Hirdetés

Nem érdekli a magyarokat a Microsoft Edge



|

A Windows 10 is kifogyott a szuszból, de az legalább várható volt.

Hirdetés

A Windows 10 július végi megjelenésekor óriási érdeklődést tapasztaltunk az operációs rendszer iránt, amelyet a Gemius Ranking statisztikái is tükröznek. A szolgáltatás szerint az augusztus 31-től szeptember 9-ig tartó időszakban az OS piaci részesedése 4,62 százalékra nőtt, ám az érték csak 0,04 százalékkal magasabb az előző heti aránynál. Úgy tűnik, hogy a Microsoft által könnyen frissíthetőnek ítélt Windows 7-es és Windows 8.1-es gépek már nagyrészt megkapták a szoftvert, amelynek hatására a múlt héten befejeződött a látványos térhódítása.

Hirdetés


A fenti eredmény ettől függetlenül nem rossz, hiszen csak másfél hónapja érhető el a Windows 10. Viszont fájdalmasan érintheti a Microsoftot, hogy az Internet Explorer utódja eddig abszolút hidegen hagyta a magyar netezőket, az Edge böngészővel csak az oldalletöltések 0,62 százalékát kezdeményezték a netezők.


A NetMarketShare szerint a Windows 10 globális piaci részesedése szeptemberben eddig 5,21 százalék, míg a Microsoft Edge böngészőt a netezők 2,03 százaléka használja.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.