Hirdetés

Nem foglalkozunk a gépünk biztonsági figyelmeztetéseivel



|

A kutatások szerint nem vagyunk képesek egyszerre több dologra figyelni, ezért inkább nem foglalkozunk a biztonsági riasztásokkal.

Hirdetés

Az idei év bebizonyította, hogy a cégek és a felhasználók minden eddiginél jobban aggódnak az adatok biztonsága és a cybertámadások veszélyei miatt. Döbbenetes módon azonban a gyakorlatban egyáltalán nem foglalkozunk a biztonsági riasztásokkal. 

Hirdetés

A Brigham Young Egyetem új kutatása szerint az emberek a szoftverek biztonsági riasztásait az esetek közel 90 százalékában figyelmen kívül hagyják

Állítólag az effajta jelzések időszerű információkat közölnek, azonban a felhasználók számára fokozott stresszt és csökkent koncentrációt okoznak. Mindennek a hátterében az áll, hogy a szakértők szerint a kognitív korlátok miatt képtelenek vagyunk egyszerre több dologgal hatékonyan foglalkozni - még a legegyszerűbb feladatok is komoly gondot okoznak, és jelentős teljesítménycsökkenés nélkül nem tudjuk őket párhuzamosan végrehajtani. 

A tanulmány során olyan embereket is vizsgáltak, akiknek az agytevékenységét szenzorokkal figyelték a számítógéphasználat közben. Az eredmények szerint egy-egy biztonsági riasztás drámai mértékben csökkentette a koncentrációjukat, és bármit is csináltak, nehezen tudták folytatni, még akkor is, ha csak egy videó lejátszásáról volt szó. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.