Hirdetés

Nem használhatóak alternatív keresők a Windows 10-ben



|

Csak a Bing keresőt és Edge böngészőt támogatja a rendszer keresőmezője.

Hirdetés

A Windows 10 telepítése utána az egyik elsőre is feltűnő újítást az jelenti, hogy a Start gomb mellett található egy dedikált keresőmező. A keresőmező segítségével nem csak a számítógépen lévő állományok között, de a Bing keresővel az interneten is kutakodhatunk. A webes találatokra kattintva az Edge böngésző töltődik be.

Hirdetés


Egészen mostanáig némi trükközéssel megváltoztatható volt ez a viselkedés, például a keresőmotort át lehetett állítani a Google-re, a keresési találatokra való kattintás után pedig egy rivális böngészőkben is megnyílhatott a találati oldal. A változtatások elvégzése sajnos járulékos veszteséggel járhatott, ugyanis teljesen vagy részlegesen megbéníthatta a keresőmezővel integrált Cortana hangasszisztens működését. Ez nem tetszett a Microsoftnak, így a vállalat most teljesen kiebrudalta az alternatív keresőmotorokat és böngészőket a keresőmezőből.


"Egyes szoftverek megváltoztatják a rendszer gyári működését, és olyan keresési szolgáltatókhoz irányítják Önt, amelyeket nem készítettek fel a Cortanával való együttműködésre. Ennek eredménye egy kompromisszumos, az elvártnál kevésbé megbízható és kiszámítható működés lett. A Cortana egyes feladatmegoldási képességei nem működnek megfelelően, ha nem a Bing kereső és Edge böngésző vannak beállítva a keresőmezőben" - olvasható a vállalat blogbejegyzésében.


(Forrás: Geek.com. Microsoft)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.