Hirdetés

Nem igazán támogatja a 32 bites Windows 8.1-et az AMD



|

Legfeljebb nagy ritkán érkezik majd driverfrissítés a régebbi Radeonokhoz.

Hirdetés

A régóta Radeon videokártyákat használók valószínűleg jól tudják, hogy az NVIDIA-hoz képest az AMD hajlamos aránylag gyorsan megszüntetni a régebbi termékeinek támogatását. Ezalatt általában azt kell érteni, hogy egyik pillanatról a másikra komplett termékcsaládok drivereinek frissítgetését fejezi be a vállalat, míg ritka esetben csak egyes operációs rendszereken szünteti meg a terméktámogatást.


Hirdetés


A frissen elérhetővé vált, WHQL-minősítésű Radeon Software Crimson Relive 17.2.1 meghajtóprogram kisebb meglepetést okozott, ugyanis nem készült belőle 32 bites Windows 8.1-hez szánt kiadás. A TechPowerUp érdeklődésére az AMD közölte, hogy nagyon kicsi az igény a kérdéses driver iránt, így csak akkor adnak majd ki belőle az új verziót, ha feltétlenül szükséges. Ettől függetlenül a 64 bites Windows 8.1-hez, továbbá a 32 bites Windows 7-hez továbbra is lesz illesztőprogram. A mostani változtatás csak azokat érinti, akik 32 bites Windows 8.1 alatt Radeon HD 7700-7900, Radeon HD 8500-8900 (OEM), vagy Radeon 200-szériás grafikus kártyákat használnak.


Az AMD lépése végső soron nem meglepő, hiszen a Radeon 300 / 400 szériás, továbbá a Radeon Pro Duo kártyákhoz már egyáltalán nem is készült 32 bites driver, a szóban forgó termékek csak 64 bites Windows 7 / 8.1 / 10 rendszerek alatt bírhatóak működésre.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.