Hirdetés

Nem kell licenckulcs a Windows 9-hez



|

Ehelyett a gépünk adatai alapján engedélyeznék a Windows 9 használatát.

Hirdetés

A BetaNews orosz forrásokra hivatkozva azt állítja, hogy a Microsoft igen komolyan hozzányúl a jelenlegi aktivációs rendszeréhez, amelynek keretében a Windows operációs rendszerek használatát teszi lehetővé. Úgy tudni, vége a licenckulcsoknak, többé nem lesz minden Windowshoz külön kulcs, ami 16 jegyből álló alfanumerikus sorozat. Eddig ilyenekkel lehetett hitelesíteni a vásárlást, illetve használni a szoftvert. 

Hirdetés

Ehelyett a jövőben csak úgy tudunk majd Windowst használni, ha van fiókunk a Microsoft Áruházához, majd onnan beszereztük a gépünkre szabott telepítőt. Mindez a gyakorlatban úgy nézne ki, hogy miután az Áruházban megvettük a licencet, letölthetjük a telepítéshez szükséges képfájlt. A telepítés után a gépünk adatait (általában az alaplappal kapcsolatos) rögzíti a Microsoft, a szoftver pedig aktiválva lesz a gépünkön. Amikor egy másik gépre akarjuk áttenni a Windowsunkat, akkor online leválasztjuk a korábbi gépünket a licencről, majd a telepítés után a másik gép lesz bejegyezve Redmondban - a régin értelemszerűen már nem fut többé a rendszer. 

Ugyanezt a stratégiát alkalmaznák a 3 és 5 felhasználóból álló családi licencek esetén. A Windows 9-ről ezúttal is azt mondják, hogy egy funkciókkal telezsúfolt Start menüvel próbálja majd kiengesztelni a felhasználókat. Emiatt egyébként soha nem látott méretű marketinghadjáratot is ígérnek, meg akarnak ugyanis mindenkit győzni, hogy az új Start menü miatt szükségünk van a Windows 9-re, amit egyébként a kalózoknak már lehetetlen lesz használni. 

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.