Hirdetés

Nem lehet majd kikapcsolni a Cortanát



|

A Windows 10 Anniversary Update-től kezdődően csak korlátozni lehet az asszisztenst.

Hirdetés

Napokkal a Windows 10 második hatalmas frissítésének kiadása előtt kiderült, hogy a Microsoft eltüntette az Anniversary Update-ből a Cortana hangasszisztens kikapcsológombját. Mostanra hivatalossá vált, hogy ez nem véletlenül történt, a cég mostantól csak a szolgáltatás képességeinek erős korlátozását engedi meg. Hazánkban egyelőre irreleváns a fejlemény, hiszen nem érhető el a Cortana, maximum trükközve aktiválhatják az érdeklődők.


Hirdetés


Szerencsére a hangasszisztens ettől függetlenül erősen lekorlátozható, az alapértelmezett beállítások módosításával a számítógépen való fájlkeresésre csökkenthető a mozgástere. Természetesen a Start gomb melletti keresőmezője is könnyen kikapcsolható maradt.



A mostani döntés mögött részben talán a Bing és az Edge használatának erőltetése áll, ugyanis a webes kereséskor a Cortana csak a Binget hajlandó használni, a binges találatok pedig kizárólag a redmondiak saját böngészőjével nyitja meg.


(Forrás: PC World | Nyitókép: James Martin/CNET)

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.