Hirdetés

Nem lehet saját nyitóképernyőnk a Windows 8-ban



|

A jelenlegi álláspont, hogy saját hátterünk nem lehet a Metro-ban, de azért ha nagyon akarjuk meg lehet oldani.

Hirdetés

Béta fázisig juthat február végére a Windows 8. Mindenki nagyon várja, de nem biztos, hogy a gyártó minden döntésével elégedettek leszünk. A TechRadar információi szerint ugyanis nem lehet majd lecserélni a a Metro nyitóképernyőjének hátterét.

 

Chris Flores, a Windows 8 kommunikációs igazgatója egy szükségszerű testreszabhatósági korlátként adta elő. Nem célszerű ugyanis akármilyen képet csak úgy a háttérben kifeszíteni, hiszen a Metro csempéi idővel gyarapodnak, a felhasználó pedig változtathat elrendezésükön is. Így aztán a csempék mindig a kép más részletét takarnák ki – és nagy részét mindenképpen elfedik.

 

 

A Windows 8 béta tehát saját fotóra lecserélhető hátteret nem nyújt, de kínál némi beállítási lehetőséget. Eleve 8 témából választhatunk, majd ezek színét egy csúszkával hangolhatjuk. A rendszer ügyel arra, hogy csak korlátozott színkombinációkat alkothassunk, hogy a felhasználók ne üssék ki a feliratokat a túlszaturált háttérrel. Ha egérrel kezeljük a rendszert, akkor a görgetőgombbal lapozhatunk majd a csempeoldalak között.

 

Hogy végül a Windows 8 végleges kiadásában lesz-e valamilyen szinten további lehetőség a Metró testre szabására, azt nem tudhatjuk biztosan, persze a béta változat állása szerint jobb felkészülni a legrosszabbra. Nyilván nem mindenki elégedett a beépített lehetőségekkel, így van néhány független megoldás. A legegyszerűbb trükk a Metro kikapcsolása, persze értelme nem sok van, mert ezzel az erővel maradhatnánk a Windows 7 mellett is. Kézi, hexa-editoros beállítási lehetőségekről és hasznos, pár gombnyomásos szoftverekről is beszámoltunk már, ha szeretnének könnyen boldogulni a Windows 8 Metro testreszabásával, akkor olvassák el Windows-8 kozmetika cikkünket.

Hirdetés

Úgy tűnik, AdBlockert használsz, amivel megakadályozod a reklámok megjelenítését. Amennyiben szeretnéd támogatni a munkánkat, kérjük add hozzá az oldalt a kivételek listájához, vagy támogass minket közvetlenül! További információért kattints!

Engedélyezi, hogy a https://www.pcwplus.hu értesítéseket küldjön Önnek a kiemelt hírekről? Az értesítések bármikor kikapcsolhatók a böngésző beállításaiban.